nuff !

Monday, November 28, 2011

Nikita Willy and Diego Michiels

weeeee ~
nikita willy with diego michelle ??


wiiit wiiittt

www.tips-fb.com

persediaan :)

ok kita suka nak cakap kita tengah bizi sekarang
dengan nak manage national sales conferences yang menelan belanja sebanyak 100k
membuatkan saya bizi plus dengan kenduri kazen and angah

start minggu depan kenduri kat PJ *wahhhh padang jawa je ok*
then menghantar pengantin kazen saya, then kenduri kahwin and e-day kazen saya
then e-day kazen saya lagi then e-day saya ! yayyyyy !
so saya rasa masa sangat mencemburui saya buat masa sekarang ni
plus kenduri angah pun saya hahaah *wahh kelass kau aen*

Alhamdulilah barang gubahan hantaran settled dari A sampai Z
me and afiq punya weolls hantar tempah je dekat  my aunt
dia sangat kreatif fyi semua hantaran along and angah dia yang buat
so me bg kat dia gak.me x kreatif
nak buat tak tahu dari tempah kedai baik bg my aunt
so that's why tadi pergi nilai bawak dia hehe bawa abah and mak gems jugak ;)

So hampir 75% siap untuk semua benda.
just pelamin mini nak confirmkan amik yang mana
untuk baju da settled.
memang la orang cakap bertunang je pun
so ???? saya ada cara saya and impian saya sendiri ok!
hahah emosi tetiba
korang semua just doakan je ok ! thanks untuk semua doa kalian :)

ok lah bai ! tired :) www.tips-fb.com

Saturday, November 26, 2011

salam maal hijrah 1433 and thanks semua ilysm !

salam maal hijrah to all my frend :)
and thanks to all my family members yg bersusah payah
membantu saya dalam majlis merisik petang tadi
*tetiba skema* haha
family belah afiq ohsem lah !
and alhamdulilah mereka suka *maklumlah persediaan awal telah dibuat*

* antara gambar yang sempat diambil sbb famly afiq ada bawa buah tangan selain cincin kan ;p *

simbolik :) *tonggang terbalik sikit ;p*

buah buahan

and thanks a lot pada mereka yang selalu mendoakan kami :)
bai !

* esok ada game mas vs bahrain kita pergi :) * www.tips-fb.com

Wednesday, November 23, 2011

dipermudahkan . amin!

ok buat masa ni urusan kita dipermudahkan
tapi biasalah bila dipermudahkan kita akan lebih mengharap
tapi kita takut nak mengharap lagi.
nanti stress -____-''

minta minta segala urusan saya dipermudahkan lagi.amin ~ www.tips-fb.com

Monday, November 21, 2011

semoga dipermudahkan lagi

alhamdulilah apa yang dirancang dipermudahkan
biar pun sedikit demi sedikit
saya masih bersyukur :)
www.tips-fb.com

Pagi yang ceria dan semangat

korang semua tahu kan ??
tahniah malaysia!!!
proud ok !
korang pun jangan lah asik nak memaki and mengutuk je
kesian tau kat dorg.
korang patut berbangga harimau muda berani berdepan
dengan puluhan ribu penyokong tuan rumah.
lagi satu kalau tak ada fakri tu malaysia tak lepas separuh akhir ok!
so ingat semua tu jangan nak malukan diri sendiri maki hamun
nampak sangat x folo bola malaysia dari awal
tetiba mengutuk maki kan ke diri sendiri malu ?
ye takk ?

so jom ! kita tunggu malaysia vs syria pulak :)

*pssst : ingat hari ni public huahuahua* www.tips-fb.com

wooot wooooot seperise untuk afiq (2012 Olympic Qualifying)


Transaction Status
Successful
Transaction is approved.
Customer Information
Customer Name:
Nur Farahim Binti Mohd Sohaini
Contact No.:
013-4579304
Email Address:
farahim@pharmaniaga.com
IC/Passport:
880321-10-5240
Remarks:

Tickets Details
  • 2012 Olympic Qualifying (AFC Asian Qualifiers)
Malaysia Vs Bahrain (27 Nov 2011, 8:45PM)
  • 2012 Olympic Qualifying (AFC Asian Qualifiers)
Malaysia Vs Bahrain (27 Nov 2011, 8:45PM)
Total Ticket: 2
Reference No: SECRET
____________________________________________________

Transaction Status
Successful
Transaction is approved.
Customer Information
Customer Name:
Nur Farahim Binti Mohd Sohaini
Contact No.:
013-4579304
Email Address:
farahim@pharmaniaga.com
IC/Passport:
880321-10-5240
Remarks:

Tickets Details
  • 2012 Olympic Qualifying (AFC Asian Qualifiers)
Malaysia Vs Japan (22 Feb 2012, 8:45PM)
  • 2012 Olympic Qualifying (AFC Asian Qualifiers)
Malaysia Vs Japan (22 Feb 2012, 8:45PM)
Total Ticket: 2
Reference No: SECRET

*Kuota jualan tick online Mas vs Syria = SOLD OUT*
www.tips-fb.com

Sunday, November 20, 2011

AFC Asian Qualifiers

Mas vs Syria. 23/11/2011 Mas vs Bahrain 27/11/2011 Mas vs Japan 22/02/2012 kita nak pergi semua game qualifying ni. Tapi masa tak mengizinkan lah Certain game je dapat join Mebi bahrain and japan dapat pergi :) Insyallah www.tips-fb.com

Thursday, November 17, 2011

december or april ?

Doa doa kan saya ye ? Hehe Bai ! *malaysia menang tahu tak?* www.tips-fb.com

TGIFFF

Lama x hapdate belog kan ?? #lamasangat haha Ok ! Esok ada family day kat padang jawa So semangat la kan hehe So mlm ni kene masak pasta sos siap siap ;) Bai! www.tips-fb.com

Friday, October 28, 2011

P.E.R.E.M.P.U.A.N

lelaki and perempuan memiliki hati dan perasaan yang berlainan kan
so tak mustahil perempuan lebih banyak beremosi dalam setiap perkara
same goes to me!kekadang ada benda buat saya tak senang hati
bersyukur saya ada afiq yg always support saya.
thanks b !

tapi bila saya beremosi macam ni afiq pun pening hehe

eh ! saya dah disconnected link belog and fb
kenapa ?? sebab saya tak nak ada orang benci plus menyampah plus dengki dengan saya
hello !! kau bukan blogger terkenal aen !
memang lah tak terkenal.yang tak terkenal ni pun ade orang tak suka and mengata tau
sebaik baik and sesopan P.E.R.E.M.P.U.A.N dia tau.
saya selalu baik dengan dia tapi tak sangka -___-'''

tapi connected pulak nga twit.
nanti kalau ada orang mengata mcm P.E.R.E.M.P.U.A.N kat atas tu
saya disconnected lah balik dr twit haha


www.tips-fb.com

B.I.R.T.H. C.E.R.T.I.F.I.C.A.T.E

saya nak buat birth cert yang baru
sebab saya punya da hilang entah kemana
dah lah season gila
nasib lah ade copy.
bole tunjuk kat jpn kan hehe
thanks to sis anita ahmad sebab tolong bg info 
fasal jpn putrajaya bukak weekend kan
kalau x memang saya tak tahu ;p
*tak payah nak pandang sebelah mata ok bila saya baru tahu haha*
www.tips-fb.com

T.E.N.G.K.U.J.U.H

hujan non stop!
tadi kan tengok awan bergulung
ok fine jakun hehe


www.tips-fb.com

Saturday, August 20, 2011

#I Hate Quotes

'' Don't judge a man from his Wealth, but his Words. Don't judge a woman from her Beauty, but her Personality. #saturdayromance ''




nite :) www.tips-fb.com

kad raya :)

i hv kad raya untuk di pos.
sempat tak ?
tak kan nak pos laju kan ?
tak klasik lah cenggini ;p

so nvmd saya akan bagi by hand
*memang selalu by hand pun ;p*

untuk AAAK lah kan siapa lagi ;)

www.tips-fb.com

Friday, August 19, 2011

wooot wooot siakap sweet sour



okeh bajet mcm kau terer masak kan aen ?
hasihhh !
ok just nak share hari ini berbuka siakap sweet sour
resepi ai pakai campak je okeh.
so sukahati ai lah hahaha
ada juga menu lain my gems masak
so ini yang ai masak ;p




siakap nom nom nom :)

okeh kembung untuk mak hahaha

sos dia. sedap tau *okeh perasan*


so selamat berbuka all :)








www.tips-fb.com

Tuesday, August 16, 2011

terhenti disini :)


jom layan :)
*minat since cerita asmara lagi*
macho tau suara dia
rupa dia macam mana ai tak pasti haha
www.tips-fb.com

fridge magnets.kau ado ?

 tetiba hapdate belog cite pasal makan kan ?!
 iskhhh..

 sebenarnya nak ckp hari itu beli fridge magnets
 i know tak semua ada magnet gambar muka sendiri kan ? 
 hahaha *gilajakun*
 so i ado ! haha

cantik lah jugak kan ?


 berbaloi lah RM28 for 6pcs dengan rupa cenggitu
 *buruk teruk sangat ke ?* hehe
 if not harga dia RM72 if i'm not mistaken lah
 so niat tadi nak lah beli lagi kan
 sekali 15 Aug lah last date dia.

 so apa maksudnya ? tak ada rezeki lah kan thehe
 kalau tak penuh la freeze dengan magnet macam tu kan
 dulu penuh dengan sayur dengan ikan sekarang magnet muka tuan rumah 
 hahaha

psst : eh ! esok coti :)

www.tips-fb.com

baking membaking velvet cake :)

  orang cakap cake sekarang kan velvet ni 
 *sekarang lah sgt aku yg ketinggalan*

 hari itu test power buat
 pertama kali buat ok sedap.tak tipu.
 sume cakap beli kat mana *bangga okeh*
 tapi tau dorg saje nak kenakan aku.hehe

 then gatal buat kali kedua pergi CSI resepi
 so kali kedua rejected lah.tak minat
 lagi pun cream cheese lemon 
 * i don't know why i buat cream cheese lemon*

 org yang tak makan masa 1st time buat mebi ckp
 yg tu sdp kan.for me tak bernafsu lah haha

1st time buat sumpah sedap even cream tak jadi haha

2nd time buat.cream cheese jadi.tp gatal pergi CSI ingre cake kan ;p


 so pada siapa siapa yang mintak resepi tapi aku lupa nak bg kan
esp NOIN. hahaha nak amik weh.

Resepi Red Velvet Cake

Bahan A - Untuk diayak bersama.

250 gram tepung kek
1 tsp baking powder
1/2 tsp garam
2 tsp cocoa powder

Bahan B -campur dan kacau sebati.

240 ml buttermilk
2 tbsp pewarna merah

Bahan C -

113 gram butter
300 gram gula kastor
2 biji telur gred A
1 tsp esen vanilla

Bahan D -

1 tsp cuka masakan
1 tsp baking soda

Topping - Cream Cheese Frosting.

227 gram cream cheese Philadelphia
227 gram mascarpone
1 tsp esen vanilla
1 cawan gula ising
360 ml whipped cream

Cara  : 

Butter = kembang + gula caster = kembang + telur 1/1 + esen

masukkan bhn A diselang selikan dengan Bhn B. *mula tepung akhir tepung okeh*

campurkan bahan D sehingga buih abes keluar then campur kan dalam adunan

then bakar lah 175c 30 minit *oven aku dekat 1 jam thehee*

Topping :

Pukul CC + Mascarpone = kembang + esen + icing = sebati + whipped cream
*if nak lemon cheese bubuh lah perasa lemon*

pst : selamat mencuba senang je tak susah :)
 


www.tips-fb.com

Thursday, June 23, 2011

warm up !

 pening tgk belog sendiri
 nanti touch up balik ngeh ngeh

 gila lama berhenti mengarang :)
 tak sempat lah
 bizi lately ni *gila poyo* haha

 today penat lah jd camerawoman attend delegates from HUSM
 banyak gila amik pic bajet pro lah kan haha
 pastu ada assembly.tak dapat join tapi senior saya tapau
 for me kfc from dato.semoga murah rezeki dato !
 nanti soseh lagi :)

p/s : malaysia 1 lubnan 0 ! aummmm :)



www.tips-fb.com

Sunday, May 29, 2011

sunday :)

 mood : hepi plus penat :)
 attend my frens wedd * cepatnya korg kawen :) *
 btw tahniah !

 after attend wedd pergi pulak tengok nur kasih dekat tgv bukit rajah * afiq eksaited *
 gila full till now * hebat penangan nur kasih ni *
 cerita not bad sedih nangis * okeh tipu hehe but touch la jugak kan *
 i wish one day nanti 'kami' akan jadi
 seperti nur amina and adam * suweet gila *
 tengah layan movee tu teringat
 anak kak ita nama dia adam and aidil jugak ;)

 after tgk movee tu afiq cakap ' jom pergi pantai '
 saya dengan selamba 'jeram ? jom '
 afiq 'jauh nya'
 saya ' abes tu mana nak pergi?'
 afiq 'pelabuhan'
 saya ' ha'ah lah lupa ' * aku ke afiq yang duduk sini ?haha *
 so akhirnya sampai lah ke sana :)
 * bajet menikmati pemandangan matahari terbenam *
 having dinner kat sana * romantik bila malam agknya *

 psst : saya jarang ke pelabuhan :) dekat 3 tahun * bajet je haha * and no pic to attch :)







www.tips-fb.com

Thursday, May 26, 2011

muka DANISHA RAYYANA nak kena pelempang

muka menggoda a.k.a kilafairy *wah*

okeh muka kehilangan adab jap hahah

ayuuuuuuuuuuuuuuuu ! hahahaha


www.tips-fb.com

Tuesday, May 24, 2011

aenafiq Engagement !

cantik kan ? hahah

 wahhh ! tajuk nak meletup je ;p
 bukan lah bertunang pun haha
 itu adalah cincin yang baru di besarkan saiz mengikut jari sekarang
 * yelah dulu kan kurus.sekarang da gems*

 Actually cincin itu digunakan semasa saya kecil *darjah tak hingat lah*
 so gatal hantar kedai besarkan sebab nak pakai.sayang lah tak guna kan ;p

 tapi awal awal da dapat warning dari mak gemok.hahah dia cakap

 " hilang siap kau kak.dah lah kau ni tak reti pakai emas.cincin afiq bagi pun kau hilang kan.
 orang bf bagi cincin jaga elok elok.macam mana kita sayang bf macam tu kita jaga barang dia.
 ni nampak betul tak setia "

 bayangkan mak gemok cakap macam ni.class mak kau aen !!
 tapi kan whoaa bernanah telinga ni tau dengar.haha
 bukan sengaja lah mak nak hilangkan.afiq pun paham kan.kan afiq kan ? hehe

 tapi kenyataannya saya memang tak reti jaga barang.even rantai leher, gelang, anting anting,
 dan cincin semua   tu akan terlepas dari saya.tau tau hilang.buat lah macam mana pun akan hilang/terlepas.
 so jalan penyelesaian nya saya tak nak pakai apa apa pun.senang tak hilang and tak kene marah :)

 psst : afiq kata macam cincin lama hahaha






www.tips-fb.com

Monday, May 23, 2011

motivasi :)

 apa positip and negatipnya laman sosial a.k.a laman sesawang ni ?
 positip mebi mengeratkan silaturahim kan ? tambah kenalan kan ? *opkos lah*
 negatip ? ermm di katakan menjadi punca keretakkan sesebuah hubungan *mintak dijauhkan*
 tidak kisah lah hubungan suami isteri , hubungan bercinta, hubungan berkawan ( kolej,ofis, etc )
fakto utama mebi :
  •  perubahan sikap 
  • syok sendiri
  • buah mulut
  • terlalu leka
  • abaikan tangungjawab
  • dengki atau jeles
 tapi tidak semua bersikap begitu.ada yang pro.
 lucky saya ada afiq yang always meninggalkan pesan bagi menyedarkan diri ini *eceh !*
 sebab selalu jugak dolu dolu terlalai seketika haha. tak apa saya muda lagi 
 jiwa muda suka mencuba and memberontak haha *bengang afiq baca ;p*


 the moral is jagalah sesebuah hubungan itu dengan baik * remind me also ;)*
 k lah bai ! :)
www.tips-fb.com

raya and puasa :)

 ehem !
 suka nak cakap baju raya saya dah siap  
 *riak ! puasa da ganti belom? * haha
 mula mula tak nak lah membazir kan nak 2 je 
 *bajet tak nak beraya sangat tahun ni*
 pastu macam mana tah terjadi 4 helai *terjadi okeh* ;p

sape rasa baju raya tahun lepas sama dengan saya? angkat tangan ! haha

 so after dis tak payah pening fikir baju raya.bukan apa setiap tahun buat baju raya 
 ade je tak selesa.so dis time cun !haha

*saya rase baju saya semua orang dah penah pakai. 
 *tak haptodate lah saya ni*
  dulik ah ! asal ada baju raya *mode ganti puasa*
www.tips-fb.com

Sunday, May 22, 2011

pokok

 and last before sleep

 layan pokok muh feat hazama
 * sori x de vid asl dr muh lagi *
* and saya prefer hazama dari nubhan :) *


 banyak maksud tersirat dalam lagu ni
 so lagu ni menjadi lagu fav aenafiq untuk bulan may ni
 gila poyo ! hahaha

 pst : hazama will be the next winner  :)
www.tips-fb.com

red velvet :)

 last hapdate 9 march
 gulp! bizi lah 

 banyak benda nak cite ni
 tapi x payah lah

 malas nak mengarang :)
 tapi kan suka lah nak ckp
 saya nak buat red velvet
 kenapa suka ?
 sebab kaler merah hahah

siyesly luv the texture

 tapi bukan sekarang tunggu sehat sikit ;p
 baru lah sedap nak makan ye tak ?
 eceh! mcm lah makan.
 bukan apa buat semangat makan tak nak
 saya suka buat untuk orang makan :) *budiman*

pst : saya rasa tahun red is my fav colour kot :) www.tips-fb.com

Wednesday, March 9, 2011

sabahan brooch

 okay afiq buy this for me. yayyy !

so cute rite ?
 hahah bukan afiq pergi sabah tapi ofismate dia (Kak Ain)
 so afiq beli dari Kak Ain
 engat jugak afiq dekat saya kan hehe
 thanks afiq ! sayang lebih lah cenggini hahaha

this for mak afiq :

cantik hijau itu !comeles pulak merah kecik tu
 for mak saya ( ade juge tau ) hehe :

afiq bg saya yang purple one! mak gems amik yang white white nih ;p
 for me and tira :

saya suka merah,purple,putih pink and hitam kecik atas tu erkk yeke ?

banyak banyak nak buat apa ya ?
tapi nice lah kan.suka tengok
thanks pada yang memberi ;p

www.tips-fb.com

Shah Jaszle vs Nazim Othman

best jugak.tak de lah sakit ati mcm nengok kejora dan bintang tu


 semalam nengok asmara 2
 dulu nengok kekadang je.
 tapi mlm tadi yok yok nak nengok lah kan
 shah jaszle tu ensem lah !

 afiq punya pasal lah ni ( tetibe je )
 so saya pun tengok best pulak hahaha
 pun afiq punya keje suoh tengok
 tapi afiq sedikit tertekan sebab saya asek text je hahaha

sweet gila dorg sebagai husband & wife

 pastu semalam jugak nengok begitulah cinta ( eh yeke ? )
 ala yang petang petang tu
 after K&B tuko lah kejap nengok begitulah cinta
 best lah jugak.
 nazim tu cute sangat ;p
 ainul tu suweet gila.suka !

 p/s :sume entry pun nak afiq kan ! hahahaha

www.tips-fb.com

gado gado tu suweet

 hehe
 saya kan suka cari pasal
 lagi lagi dengan afiq
 ngeh ngeh !
 baru lah mencabar ye tak ? haha

 so sori afiq !

ade dia kata buat conference !

 p/s : ala boleh lah salah anto mms !
 dah x seperise lagi dah
 kau nape aen ^_^



www.tips-fb.com

Monday, March 7, 2011

sweet 23 afiq

 okeh okeh nak start membelog ni haha
 actually lama dah x mengarang ni ( pemalas ! )

hepi besday afiq !! erkkk ? hahah with the second hadiah ;p


 ala dah lepas lah ! bizi x sempat nak hapdate ( muntoh ijo )
 ala tapi nama pun sweet 23 afiq kan
 suka hati lah kan hahah
 afiq bace mesti tensen sebab dia suke pelik dengan perangai pelik saya
 apakah ? hahaha
 sebab suka mengewish besday berkali kali hehe
 bior lah nama suka kan? agagaga

 so awalnya count down lah kononya kan
 bagi hadiah utama je dulu whoaaaa !
 on 1 mac ade game selangor VS kedah
 and i think dis is the rite time untuk nak bagi hadiah utama ni
 sebab macam sesuai lah pulak kan kekeke
 and yess!!! saya suke seperise seperise ni haha
 hadiah utama dia :

hadiah utama berupa full version jersey selangor.yang spesel nya ade nama AFIQ and 23 stand for 2 Mac and 23 y.o


then ade lah pulak cupcake hehe
sebenarnya besday pakai cupcake ni dah lama dah kan
so ketinggalan zaman lah saya ni hehe
but sebenarnya bukan apa..
mase cupcake keluar besday afiq dah lepas
hahaha logik x ? logik lah !
ok sambung cite..
cupcake ni lambat kurang 5 hari dari besday afiq
sebabnya tak plan pun nak countdown and order cup untuk 5hb
but nvm lah kan asal ade cupcake hehe

yayyy ! look so yummeh !

theme : footbal @ futsal because he love futsal very much !demit ! saya kalah hahaha


mase 5hb ni sambut dekat SP saje hehe dekat piza haha
then saya rase x best pulak lah ade cupcake x dek hadiah kan ?
pelik ! so i have another one hadiah hehe ;p
yang ni sebenrnya hadiah asal if saya blur dalam mencari hadiah haha

dalam dia dipenuhi dengan various type of  fav choc afiq hehe


and hanya ini yang saya mampu lakukan untuk buat besday ni hehe
and i hope afiq hepi hehe
opkos lah hepi kan.berani afiq cakap x hepi haha

p/s : mesti ade orang cakap sikit sikit afiq.hahah suka lah kan tak suka jangan baca and tengok  ;p


www.tips-fb.com

Thursday, February 17, 2011

bukan dirinya

 eceh! tajuk macam sinetron hehe
 tak ada sebenarnya kita mimpilah
 harap ia bukan kenyataan
 and bukan dirinya.

erkkkk ?


 scary okey!
 adakah sebab terlalu memikirnya atau ??
 aishhh! bukan bukan bukan.
 tak apa lupakan je okey
 positip aen positip ;)

 eh semalam kan melawat lah kak long kan dekat HSB
 lalu dekat nursery bunga bunga
 teringat lah dengan arwah nenek
 bukan apa teringat sebab kita yang bawa
 arwah nenek beli bunga :(
 semoga rohnya tenang di sana
 Al-Fatihah
 to kak long sabar okey sikit lagi hehe

 p/s : mode hikayat merong mahawangsa ;p


www.tips-fb.com

Wednesday, February 16, 2011

tanggapan pertama

 tanggapan saya terhadap orang :

 sebenrnya kan saya ni cepat fikir bukan bukan
 pasal orang yang baru saya kenal
 bukan lah saya fikir yang buruk
 tapi saya akan fikir ' eh dia tak suka aku ke '
 isit normal untuk itu ?

 hahaha i noe x elok fikir bukan bukan pasal orang lain kan?
 so dengan sendirinya saya akan positif kan diri berkata
 mereka bukan macam tu hahahah
 and a few day ok lah ;)

tanggapan saya terhadap diri saya tentang apa yang orang fikir pasal saya :

 masalah saya pulak baru pertama kali kenal.
 tapi chat atau berborak mcm dah kenal lama
 dengan gelak bagai lah
 but dun worry
 saya memang macam ni
 suka ketawa, suka berkawan tak kira siapa
 suka bercakap hehe
 eh! tau tak saya dengan afiq kan
 jadi tak tahu nak cakap apa hahahah
 sekali jumpa cakap cakap and cakap
 abes cakap senyap ! hahahah
 ape lagi nak cakap sume dah cakap abes hahahaha
 afiq ni dia pendengar yang sangat setia
 kekadang sikap setia dia tu buat saya sakit hati hehehe
 tapi fikir balik mana ada lelaki yang setia mcm tu sekali ngeh ngeh.
 tapi kteorang ni kapel  yang tak suka
 bergayut berjam lamanya
 paling lama i think 15mnt kot..kot lah kan ;p
 bukan apa saya cakap laju..abes cakap? sudah! diam pulak haha
 lebih pada text, but now little bit bizi sehari text 10 text je kot
 kot lah haha mebi lebih sikit. haih kau ni aen memain pulak !

 tapi apa apa pun saya suka berkawan
 afiq tak menghalang tapi dia suka mengingatkan
 hehe..
 antara yang diingat kan :
  • jangan terlalu ramah
  • jangan terlalu suka
  • and last jangan engat orang always suka dengan kita
  ( Bukan nak bersangka buruk tapi agar lebih berhati-hati )
  ok gtg visit my sis in law !

www.tips-fb.com

Tuesday, February 15, 2011

looking for something omg ! mac is coming wooot wooottt

ape yang nak di beli ?? (-,-')

 apa yek ? haha
 tak best lah besday tak de hadiah kan
 besday afiq 2.3.2011 ni
 so adiah tak fikir lagi
 buat buat lupa je lah boleh afiq ? hahaha

 okeh!
 berbeza untuk tahun sebelum ni
 selalunya every year dia akan mintak siap siap
 but dis year dia senyap
 bila tanya kata tak nak.
 just nak resepi rasia saje hehe

tada ~~~lapar tengok ;p

 then for me lagi bagus jimat duit hahahah
 gila kedekut!
 no lah sekarang pun tgh fikir

 selalunya apa yang di beri sebagai hadiah adalah merupakan
 barang yang dia perlukan.but now??
 x de yang di perlukan hehe

 tapi tak apa.bg dia mase fikir
oh ! no ! me yang patut fikir 


iluviub !



www.tips-fb.com

Wednesday, February 9, 2011

addicted

 sekarang ni banyak sangat benda yang boleh buat saya addict ;)
 antaranya :

  •  bola !
 sejujurnya saya jadi addict nak pergi stadium
 ya betul tangok live lagi puas
 tapi masa menunggu perlawanan mula sangat membosankan
 buat ngantok okey ZZzzzzzZZZzzzzzz!
 tapi bila perlawanan mula..
 hiarghhhh ! segar ! semangat !
 semua ini terjadi kerana Bf saya kaki bola @ futsal ;p
 suka ajak ajak orang tau.tapi tak apa saya suka ! haha
 tapikan suka semangat Ultras Malaya.
 mereka dah tetapkan dalam diri mereka
 yang mereka ni penyokong bukan peminat.
 so mereka tak boleh duduk sehingga
 ( banyaknya mereka ) but no matter what semalam best sebab
 Ultras Malaya bagi penghoramatan
 dekat safee sali ( minat dia ! ) mereka bakar flare !
 suka tau kaler kaler hehe
 and safee tawaf 1 padang jumpa peminat say gudbye.
 afiq kata : dalam hati mesti dia (safee) sedih ;(

  •  masak masak !
 saya tak boleh tengok resepi okey
 sangat tak boleh! sebab automatik jadi semangat nak membuat
 tak kisah lah kek,muffin,western,seafood ( alamak starving ! ~ )
 okey saya memang suka makan,tapi benda yang saya masak saya
 tak makan banyak
 lebih suka bagi orang makan.kepuasan disitu  ! and mebi penat.
 mau tak penat saya lah ke kedai, saya lah prepared, saya lah masak,
 sayalah kemas hehe
 ( ps: kuat tak ?? hehe )
 tapi saya suka saya minat.lagi lagi resepi yang semua barang ada
 and senang nak dapat kan
 kalau nak buat,time tu jugak lah tak boleh tangguh ;p
sekarang dalam proses kawal diri dari google resepi (^-^)

 ** kalau tak percaya boleh tengok fesbok saya. hahah banyak gila gambar makanan and bola. **




www.tips-fb.com

Monday, January 31, 2011

bersua lagi ;p

hahahah
lama gila tak hapdate nih
tak tahu nak cerita apa lah

apa aktiviti CNY ?
me ? hahaha tak dek planning apa apa lagi lah
dekat kepala otak asek ingat
bila nak jumpa afiq bhahahah
padahal baru je jumpa (^-^)
nengok khurafat
for me ok lah cerita dia
seram ke ? tak lah !
(eceh ! padahal tutup mata bagai hahahah )
tapi kan tak suka lah masuk SP waktu tengahari
full ! parking semua tak ada !

teringinlah nak rider
lama dah tak rider dengan afiq hehe
pergi SP rider senang kan ? hahahaha
tak payah nak beratur panjang cari parking
tapi rider helmet pulak !
tak apa suoh afiq pegang sume
saya berlenggang saje hahahaha

p/s : cepat lah kamis ! cotiii (*_*)





www.tips-fb.com

Thursday, January 13, 2011

can't sleep

eh betul ke orang cakap
diam adalah lebih baik?
tapi bukan ke diam tu membawa kepada seribu pertanyaan ?

but for me btter shut my mouth
diam dari segala aspek

nak tido tapi sakit kepala
haih !
apa nak buat ?

memanjang dengar utube
dengar lagu lagu lama mase mude remajew gitu
ayt remajew kene ada W hahahah

so post status fb pun semua lirik lagu
terikut my bro si itam hahah
sori alip
kau yang ajr aku post lirik lagu
tapi best membawa seribu pertanyaan pada orang lain hehe

www.tips-fb.com

BLM vs FL

nak share ni
okeh hari itu tak ada kerja
pergi lah showroom nengok FL
for me lah kan..lampu depan dia je yang cantik
hahahah..dalam sama je.
just ada air bag, auto window and ada usb
auto window ni means seat belakang pun dah ada
tapi usb tu macam pelik lah dia letak dekat celah tu (-_-')
itu for me lah kan.bagi orang lain tak tahu lah cane hehe

cane pun of coz lah kete afiq cantik bhahahahha ;p


~ this BLM hehe..kete afiq kaler purple..cntik okeh ai suggest..sebab ai like purple..but sekarang suka magenta ! ~
~ and this FL ai suke lampu depan dia..santek ~

but kedua dua model sebenarnya ada kelebihan tersendiri ye tak ?
kalau tak, tak kan dia kuarkan model baru.
so alah membeli, menang memakai .


p/s : suka giloz dengan inspira ! santek woo..jakun okeh dah lama launching baru g nengok aritu haaha ;p www.tips-fb.com

Tuesday, January 11, 2011

balai polis ke mahkamah ?

haih !
sekarang kan nak salinan keputusan spm and pmr
pun kene buat report polis
atau kalau rajin pergi mahkamah amik surat akuan sumpah
heh !
why not just bg salinan ic yang disahkan je
kan senang.

tu lah dulu tak nak amik
hahahah..bukan x nak amik okeh
lupa !
aku lupa !!
hahahahah

pergi sekolah je kerani sekolah tu cakap dah anto ke lembaga
so alternatif laen suoh dia pos saje lah
harap nak pergi memang berjanggot

tapi tu lah saya prefer report polis
sebab balai dekat je ni hahah
dah semangat nak pergi maklumat pulak tak bawa
lupa okeh !

p/s : cane lah afiq boleh tahan dengan orang yang bernama aen sohaini kan ?





www.tips-fb.com

Monday, January 10, 2011

facebook vs DRbook

eekekeekke
after dis kalau facebook terminate
nak cubalah DRbook
laman sosial jugee ngeee





p/s : gempak ke tak hah ? www.tips-fb.com

mentality probs

okeh sekarang dah tak suka dengan diri sendiri
tak suka dengan perasaan sendiri
pliss go away !

apa lah dalam kepala otak aku nih !
siyes berat (-_-,)

blurr pun ada
kene jumpa pakar psikology ni

sombody helps me !
( tapi apa orang tu nak buat dengan aku,if aku sendiri pun tak tahu hahahahah )

oh God !


www.tips-fb.com

Sunday, January 9, 2011

so sweat AJL 25



last nite kan nengok lah AJL
tibe tiba dapat msg
tett tett tett ( but hp saya tak lah bunyi cenggitu kan ;p )
terus buka and baca
from sape lagi sure lah afiq kan

afiq : lagu tok cyg!camni la pasaan b kt cyg mlm2


and personally you are so sweat eh sweet !
speeches okeh hahahahah

tapikan keputusan ajl malam tadi tak puas hati lah
saya hengat FT ke A.P.I ke Black ke akan menang
urmm.. tak apa rezeki masing masing kan
tapi tak puas hati jugakk hahahaha

pape pun tahniah Ana Raffali ( eceh ! mcm dia baca kan ;p )
you're so sweat  !




www.tips-fb.com

Saturday, January 8, 2011

kenapa saya diberikan dia untuk bersama saya ?
hurmm..dia boleh mengawal keadaan dan suasana
but me ? hahah hampeh okeh !

i'm too childish bila dengan dia
or maybe just dalam fikiran ni je macam budak budak
there's many thing i wish but i didn't do (  am i rite afiq ? )

but sangat bersyukur kami masih bersama

no words can describe you, afiq
and officially thanks..and thanks a lot for being with me
for 4 years until now

~ like me (gems) with afiq bhahahahah ~


p/s : luviub! www.tips-fb.com

only one and the reason is you...

okeh tajuk post sama macam tajuk lagu yellow card
saya suka okeh lagu dia besh


and this the reason
lagu dulu dulu jumpa balik ;p


p/s : esspecially dedicated to my luvly one ;p

www.tips-fb.com

Thursday, January 6, 2011

sazzy falak !

suka gila sama sazzy !
comel !

~ comel kan ? phewww ! ~




p/s : jangan lupa dapat kan EH ! www.tips-fb.com

sinar harapan

vavavavavav tajuk entry kan !

yes yes hati ku berbunga riang mendengar perkabaran dari afiq
hahahahahah
but tak nak menharap sangat !
hope sangat ada..amin ~

luviub !


www.tips-fb.com

bersyukur

sepanjang saya hidup ni
saya selalu bersyukur dengan apa yang saya
even tak banyak. alhamdulilah.
macam mana pun saya akan cuba buat yang terbaik.

kenapa ya hakikat itu susah nak diterima ?
kalau terbukti kita betul
ok lah susah nak terima kan

tapi ni..
terbukti memang kita salah..
means bukti tak menyokong kita
setakat cakap siapa nak percaya kan ?
ermmm susah lah..
cara kita ni boleh menunjukkan betapa bodohnya diri kita
( bukak pekung sendiri )
and at the same time kita menyusahkan orang lain

hope saya dijauhkan dari semua masalah ni
biar semua ni jadi pengajaran buat saya
hopefully ! amin ~ www.tips-fb.com

pak li kopitiam

malam semalam weoll pergi tesco otw balik
 mak teringin makan kuey teaw goreng pulak
sebab hengat nak bawa pergi papa rich
so tak jadi kami menujulah ke
pak li kopitiam
one of my fav place sebab ada jus kedondong
afiq ajar ni..hahah kat ipoh orang panggil jus amra
sama ke amra dengan kedondong ?
tapi kan dekat ipoh sedap sebab ade ais hancur hancur dalam air tu
tapi siyes perfect lah

~ kuew teaw wit kedondong juice ~
**ai punya ;p**
**pekat giloz kedondong dia**
looike !

~ blackpaper chicken chop wit orange juice ~
**bedah punya**
~ mee mamak wit carrot juice ~
** dari kuey teaw bertukar mee mamak**
p/s : ada lagi satu air ai suka dekat ipoh lengkong susu ! OMG rindu hahahaha www.tips-fb.com

Wednesday, January 5, 2011

thurs blues

ada ke ? hahahah
pg ni bosan sikit.
nak senyum macam x nak senyum
nak marah tapi x tahu sebab apa
tak tahu apa yang difikirkan (-,-')
macam tengah semak je kepala otak ni
blurr

afiq says : tak apa bukan terdesak.
yeah it's true..maybe tahap kesabaran saya yang tak tinggi
( memang pun ) hahahah

cooolll ;p


p/s : fact : couple yang kerap gaduh tapi tak putus bermaksud mereka memang in luv !
                ( got from my frend fesbuk )
www.tips-fb.com

Tuesday, January 4, 2011

deuter

deuter.must or not ?
penting ke tak eh deuter ni
tapi kita mcm nak beli lah
well nak pergi langkawi kan
hahahahah
tapi perlu ke nak deuter bagai?

kita dah lah pendek nak bawak deuter lagi
mesti kelakar hehehehehe
tak apa..lupa ada afiq ;p www.tips-fb.com

puo rocks !!!!!

wahhh
lama dah tak dengar perkataan tu
since abes belajar dulu
fuhh..terasa rindu dekat p.u.o

so ai nak bg tahu dah dapat member card alumni p.u.o
yayyy ! i noe it's to late kan nak cerita cerita bagai
tapi suka hati lah kan
muhahahahah

tapi macam biasalah ai dengan afiq kan sama tempat belajar
so semestinya dia yang akan dapat dulu
ermm..2 week ago lah
and after 2 week baru ai dapat heheh
and memang apa apa pun afiq akan dapat dulu

so i think dorg prefer kepada student engineering dulu lah kan ?
after dat baru commerce.
if commerce pun student acct dapat cepat lah jugak before afiq
but management lambat (-_-')

salah siapa eh ? pos ke ? hahahahah
nvmd lah dapat dah pun! santek ! for me lah kan ;p

jom nengok :




*



~ holder ~



*







*



~ afiq punya ~


*





~ saya punye ngeee ~ saje amik kabur kabur ;p






*close*
p/s : nak guna untuk apa ni ??
www.tips-fb.com

monitar bersama ;p

okeh okeh nak tunjuk pc ai ngan pc afiq kekekekek

* bhahahah gila cerios background afiq *
afiq : hari hari b tengok muka cyg kekekek
so sweet ;p
* background ai sopan muhaahahahah *
ai : bila lah nak ada dok atas tu bhahahahah

motif : cerita saya lah belog saya kan ;p ;p ;p www.tips-fb.com

Monday, January 3, 2011

WQG5343

mish somtink !

really mish him
lama x jumpa dia..tingat dulu dulu time belajar
dia lah yang selalu bawa ai kemana mana..
ermm..apa kabar dia sekarang kan ?

hehe..
so dengan pantas mintak afiq mms gambar ekekekek
sejap ye tunjuk :




*







*

auuuuwww....hahahah tu dia..bukan mamat tu ek ;p

gila malas afiq siap bawa g motowash ;p

ai pesan jaga dia elok elok
dah ada kereta jangan berlagak x tengok dia
sebab afiq kata dia dah merajuk
start pun x nak hidup
ehehe
dulu x de kereta boleh berhujan dengan dia kan ?
dah senang nak lupa pulak.
mana boleh !
hahahha www.tips-fb.com

mood :: tonggang terbalik

tadi sedih sikit.
but now dah okeh ;p

geram tau dengan afiq nih
dia suka cakap ai tergesa gesa.
belasah karang tau lah
heh !


p/s : luviuafiq ! www.tips-fb.com

Sunday, January 2, 2011

the best of it

~ looike ~
saja nak share gambar terbaik ai dengan afiq
bhahahahah
no lah.ai suka gambar ni.
diambil masa 1st time pergi gua kek lok tong ( if im not mistaken lah )
pakai hanpon saje tau snap pic ;)

masa awal copel nih ;p
afiq nampak sedikit berisi berbanding sekarang
bukan ai tak pandai jaga okeh
dia on diet hehehehe www.tips-fb.com

Saturday, January 1, 2011

sewaktu itu

semalam kan pergi jelebu

gila jaoh hahahha..bukan maksud ai tak pernah jalan jaoh
tapi jalan dia ! phewwww macam naek rollercoster kau 
p.i.t.a.m kejap semalam ekekekek
pergi sekali 3 kete
means dengan member ofis afiq 

so disebabkan keadaan yang tak berapa sehat
and suka buat buat sehat telah membuatkan afiq risau
sejap sejap letak tangan dekat dahi ai.
bajet cek suhu bagai hahaha
mula cek then ai pandang muka afiq
dia diam.so suhu ok lagi ;p ( me selamat x kene bebel ;p )

15 mnt macam tu 
cek lagi.
ai pandang muka afiq
dia cakap ' kenapa panas? bla bla bla pergi tidur kalau x larat '
hah kau ! hahahaha.
afiq ni orang yang poentingkan kesihatan tau
selalu lah kene bebel dengan afiq ni bila masuk bab kesihatan

bukan tak nak tido
tapi tak biasalah nak tidur dalam kereta
mak cakap ' jangan tido teman orang yang drive'
hahahah so ai teman afiq drive lah kan.
tapi gila tak tahan hahaha

tapi kan even tak sehat hahaha
pergi jugak tu tengok HKBR
for me kali keempat dah
for afiq 1st time lah kan 

but apa apa pun perjalanan semlam best !
ok lah bai nak out tengok nenek ;p


www.tips-fb.com

ain bertunang 1/1/11

bhahahah tajuk entry kan
not me okeh tapi kak ain engineer afiq ;p
jom layan gambar sekitar majlis :


kaler oren okeh !

hehe..dengan member ofis afiq ;p


kak ain dengan ai
kak ain : sama tinggi lah
ai : haih (-_-') hahahah
afiq : amik berkat..haha
ai : hehehe jom ;p
so selamat bertunang kak ain ! www.tips-fb.com